Voorbereiding

Bereiding van MATCHA TEA

De poedervorm van matcha-thee maakt het universeel toepasbaar in de keuken. Als je wilt, kun je van matcha-thee een basisingrediënt maken in je gebak en desserts, maar het is ook geschikt voor het bereiden van hartige gerechten (recepten hier). Matcha-thee is natuurlijk het populairste drankje, dus hier zijn de 2 basismanieren om de thee te bereiden:

 

1. Modern, snel en gemakkelijk

Technisch niveau: gemiddeld, hoger

De juiste matcha-thee kiezen

  

priprava-moderni

 

De verfrissende koude versie van matcha thee

Matcha Ice Tea

Het ideale drankje voor warme dagen. Een gezonde biologische drank voor minder dan 50 cent.

  • 2 g matcha thee
  • 3 dl water
  • een paar druppels limoensap


Onze tip:

Als je geen shaker hebt, volstaat een gewone 0,5-literfles met een dop. Giet eerst de matcha-thee erin, vul de fles dan voor ongeveer 3/4 met water, sluit af en schud goed. De ideale variant voor op reis

.

Matcha thee als klassieke warme versie

Matcha Hot

De klassieker is altijd goed.

  • 2 g biologische matcha thee
  • 3 dl water max. 70 °C

Onze tip:

Voel je de griep opkomen? Voeg wat gember toe aan de shaker. De matcha-thee smaakt er heerlijk bij!

 

2. ceremonie - traditionele stijl 

Technisch niveau: hoger, hoogste

De juiste matcha-thee kiezen

 

priprava-tradicni
 
Het proces is net zo belangrijk als het resultaat
 
  • 2 g biologische matcha thee 
  • Water max. 70 °C
  • Bamboe lepel
  • Kom
  • Sneeuwklopper
 

USUCHA - dunne matcha thee met schuim

Giet ongeveer 2 g matcha-thee in de kom en voeg 70 ml heet water van 70°C toe. Klop vervolgens met de bamboe garde tot een dik schuim. Klop in de vorm van de letter M.

KOICHA - dik en sterk

Giet ongeveer 4 g matcha-thee nbsp in de kom en voeg 40 ml heet water van 70°C toe en klop vervolgens met de bamboe garde tot een schuim. Het liefst in de vorm van een kruis. 

To the matcha tea recipes