Voorbereiding
Bereiding van MATCHA TEA
De poedervorm van matcha-thee maakt het universeel toepasbaar in de keuken. Als je wilt, kun je van matcha-thee een basisingrediënt maken in je gebak en desserts, maar het is ook geschikt voor het bereiden van hartige gerechten (recepten hier). Matcha-thee is natuurlijk het populairste drankje, dus hier zijn de 2 basismanieren om de thee te bereiden:
1. Modern, snel en gemakkelijk
Technisch niveau: gemiddeld, hoger
De verfrissende koude versie van matcha thee
Matcha Ice Tea
Het ideale drankje voor warme dagen. Een gezonde biologische drank voor minder dan 50 cent.
- 2 g matcha thee
- 3 dl water
- een paar druppels limoensap
Onze tip:
Als je geen shaker hebt, volstaat een gewone 0,5-literfles met een dop. Giet eerst de matcha-thee erin, vul de fles dan voor ongeveer 3/4 met water, sluit af en schud goed. De ideale variant voor op reis
.
Matcha thee als klassieke warme versie
Matcha Hot
De klassieker is altijd goed.
- 2 g biologische matcha thee
- 3 dl water max. 70 °C
Onze tip:
Voel je de griep opkomen? Voeg wat gember toe aan de shaker. De matcha-thee smaakt er heerlijk bij!
2. ceremonie - traditionele stijl
Technisch niveau: hoger, hoogste
- 2 g biologische matcha thee
- Water max. 70 °C
-
Bamboe lepel
- Kom
- Sneeuwklopper
USUCHA - dunne matcha thee met schuim
Giet ongeveer 2 g matcha-thee in de kom en voeg 70 ml heet water van 70°C toe. Klop vervolgens met de bamboe garde tot een dik schuim. Klop in de vorm van de letter M.
KOICHA - dik en sterk
Giet ongeveer 4 g matcha-thee nbsp in de kom en voeg 40 ml heet water van 70°C toe en klop vervolgens met de bamboe garde tot een schuim. Het liefst in de vorm van een kruis.