Hoe herken je een echte matchathee van hoge kwaliteit uit Japan?

Een meer dan 800 jaar oude traditie van het verwerken van matcha-thee

De eerste theeblaadjes worden in de lente geoogst. Het veld wordt drie weken lang afgedekt met netten zodat de plant door het gebrek aan zonlicht een grote hoeveelheid chlorofyl produceert, waardoor de matcha-thee zijn smaragdgroene kleur krijgt. De belangrijkste reden voor de rijke groene kleur van originele matcha-thee van hoge kwaliteit zijn dus de velden die met netten zijn bedekt. Tegelijkertijd worden meestal alleen de jongste en groenste blaadjes aan de top van de plant met de hand geplukt.

 

De matcha-thee wordt gemaakt in granieten molens 

Meteen nadat de bladeren zijn geplukt, worden ze meegenomen voor verdere verwerking. Het proces om de bladeren om te zetten in een fijngemalen poeder begint. Tijdens het droogproces worden de nerven en stelen verwijderd. Hete stoom voorkomt gisting, houdt de bladeren vers en zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen in de thee blijven. De pulp van de bladeren wordt in granieten molens tot een fijn poeder vermalen. Goed gemalen matcha thee is zo fijn dat het bijna smelt in de mond.

  

Hoe herken je een echte matcha-thee van hoge kwaliteit uit Japan?

Als u op zoek bent naar een originele matcha-thee van hoge kwaliteit die zowel een uitstekende smaakervaring als uitzonderlijke en bewezen effecten op het lichaam biedt, dan zult u waarschijnlijk geen genoegen nemen met de kwalitatief mindere vervangers en namaakproducten die niet uit Japan komen. Hoe vind je de weg en vind je het hoogwaardige origineel?

    Certificaten en tests 

Heeft de genoemde Matcha Thee productcertificaten  Heeft het biologische kwaliteit  Kan de verkoper streng testen op schimmels, pesticiden, zware metalen en e. coli-bacteriën? 

 

   Oorsprong van de thee

 Vermeldt de fabrikant of verkoper de oorsprong van de thee? Verpakte thee zonder informatie over de oorsprong is twijfelachtig, u kunt het beste een ander product zoeken.

 

 

 

Er is een eenvoudige test om de kwaliteit te controleren

De kwaliteit van een gemalen matcha-thee kun je zien met de volgende test - giet een beetje matcha-thee op een stuk wit papier en haal je vinger door het hoopje naar je toe en kijk of de lijn compact is. De lijn van een thee van mindere kwaliteit is ongelijkmatig en korter. Je kunt misschien zelfs de grootte van de korrels onder je vinger voelen. Met deze eenvoudige test kun je de verwerkingskwaliteit van de matcha-thee herkennen. Verkeerd gemalen matcha-thee is grover en de theekorrels zijn te groot, waardoor de lijn ook korter is. Echte matcha-thee wordt alleen gemalen uit de pulp, zonder de steeltjes, in traditionele granieten molens.

 

Wanneer de bladeren samen met de looistoffen in hun geheel worden vermalen, is de thee onaangenaam bitter tot bitter en is de kleur beige tot bruin. Echte matcha-thee moet:

  • fijn smaken en niet bitter zijn
  • hebben een sterke groene kleur

 

De verpakking van matcha-thee is belangrijk

Lucht en licht zijn de grootste vijanden van Japanse groene matcha-thee. Ze tasten de kwaliteit, kleur, smaak en het aroma van matcha-thee snel aan. Daarom is de verpakking van matcha-thee van groot belang voor de kwaliteit van dit product. In grotere verpakkingen wordt de thee niet voldoende beschermd en verliest het binnen een paar dagen zijn kleur, smaak en aroma. Idealiter wordt de thee daarom verpakt in individuele porties, waarbij het zakje de thee perfect moet beschermen tegen lucht en licht.

 

 

 

Het Matcha Tea merk importeert het echte origineel uit Japan

Het merk Matcha Tea importeert oorspronkelijk verwerkte Matcha-thee rechtstreeks van de Japanse theeplantages. Wij garanderen 100% biologische kwaliteit, wat wordt aangetoond door 9 verschillende certificaten en de thee voldoet aan de strengste limieten voor verkoop in de EU. Tijdens de verwerking van de Matcha-thee vindt geen fermentatie plaats en er worden geen kleurstoffen, additieven of conserveringsmiddelen toegevoegd. De thee voor onze Matcha wordt onder biologische omstandigheden verbouwd enelke partij wordt regelmatig in een speciaal laboratorium getest op mogelijke pesticiden, schimmels, e.coli-bacteriën en zware metalen. We zijn actief op zoek naar milieuvriendelijkere oplossingen voor de productie en streven ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren (we gebruiken bijvoorbeeld papieren verpakkingen met FSC-certificering). We verpakken elke portie matcha-thee in een hermetisch afgesloten zakje voor maximale versheid en een perfecte smaak wanneer het wordt uitgepakt.

 

 

 

Unieke effecten van matcha thee

Dankzij het hoge chlorofylgehalte zit matcha thee vol antioxidanten en aminozuren. Omdat matcha thee niet wordt getrokken, maar het hele blad dat tot poeder is vermalen wordt gedronken, kan ons lichaam de maximale hoeveelheid van deze antioxidanten opnemen. Matcha thee bevat ook vitamine A, C, E, sporen van mineralen en tot 30% vezels. Matcha thee stimuleert de hersenen, verbetert de concentratie en geeft energie die in de loop van 3-6 uur vrijkomt. Eén kopje matcha thee is als 10 kopjes klassieke groene thee. De echte originele matcha thee uit Japan reguleert de bloeddruk en bloedsuikerspiegel.

.