Heb je geen energie? Probeer matcha thee in plaats van koffie

 

De wereld van vandaag is hectisch en velen van ons drinken regelmatig drankjes die beloven de energie die we tekort komen aan te vullen. Waarschijnlijk is onze populairste energiedrank koffie. Het is echter een drank die gepaard kan gaan met bijwerkingen. Japanse groene matcha thee levert een grote hoeveelheid energie, maar met voordelen die koffie gemakkelijk overtreffen.

 

Kijk uit voor de bijwerkingen van koffie

Koffie is een zeer populair stimulerend middel dat ons snelle en geconcentreerde energie geeft. Het effect van de cafeïne in koffie bereikt zijn piek 15-30 minuten na inname. De effecten van de cafeïne verdwijnen echter net zo snel en de daaropvolgende snelle dip kan vermoeidheid en moeheid in het lichaam veroorzaken. Natuurlijk kun je nog een koffie nemen, en nog een, maar dan zit je in een cyclus die niet goed is voor onze psyche of ons organisme.

 

 

 

Matcha thee zorgt voor sterke, geleidelijke en langdurige energie!

 Om snel wakker te worden is koffie een goede keuze, maar als je een langdurige dosis energie wilt, is matcha thee een slimme en zachte keuze. Matcha thee bevat een vergelijkbare hoeveelheid cafeïne als koffie, maar dankzij de aminozuren wordt deze geleidelijk en zonder grote schommelingen vrijgegeven.

In tegenstelling tot koffie komt de energie stabiel en langer vrij, tot wel 6 uur lang.

 

Het drinken van matcha-thee is daarom vriendelijker voor het menselijk organisme en het verwachte eindresultaat in de vorm van energie is duidelijk positiever voor ons lichaam.

 

Het grote voordeel van matcha-thee is dat het zacht is voor ons lichaam

Omdat koffie je lichaam in één keer volpompt met een grote hoeveelheid snelwerkende cafeïne, kan deze explosie van energie verwarring in je lichaam veroorzaken, gepaard met zweten, trillende handen, hartkloppingen of zelfs overprikkeling en nervositeit. Daarentegen bevat Japanse matcha thee&nbsp actieve ingrediënten en aminozuren die de afbraak van de cafeïne in de thee vertragen en ons lichaam effectief beschermen tegen deze onaangename bijwerkingen.

 

Matcha thee verbetert de concentratie en kalmeert de zintuigen

In tegenstelling tot koffie tovert matcha-thee een glimlach op je gezicht en bevordert het concentratievermogen zonder vermoeidheid te veroorzaken. Dankzij de unieke combinatie van aminozuren, die de zintuigen scherpen en de concentratie bevorderen, is matcha-thee vooral populair onder studenten. Matcha thee van hoge kwaliteit vermindert fysieke en mentale stress en bevordert de aanmaak van de gelukshormonen dopamine en serotonine.

 Na een portie Japanse matcha-thee kun je de rest van de middag lachen en raakt niets je meer uit balans. 

 

Matcha thee is een natuurlijke antioxidant

Echte Japanse matcha thee bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, chlorofyl en catechinen. Het productieproces van matcha-thee vereist dat de bladeren worden beschermd tegen zonlicht, waardoor de productie van chlorofyl toeneemt. Chlorofyl wordt ook wel het levenswater van planten genoemd en geeft ze hun karakteristieke groene kleur. Dankzij de stoffen die het bevat, helpt matcha thee ons lichaam om schadelijke stoffen zoals zware metalen en verschillende gifstoffen af te breken. Wanneer we matcha thee drinken, drinken we de hele bladeren gemalen tot een fijn poeder, niet alleen het extract, zodat ons lichaam al deze antioxidanten maximaal kan opnemen. Matcha thee bevat ook vitamine A, C, E, sporen van mineralen en tot 30% vezels.

Matcha thee bevordert daarom ook de goede werking van het immuunsysteem.

 

Matcha thee wordt al meer dan 800 jaar op dezelfde manier verwerkt

De theevelden worden een paar weken voor de oogst afgedekt met netten, zodat er maar weinig zonlicht bij de blaadjes komt. Alleen de jongste en zeer groene blaadjes worden geoogst. Tijdens het droogproces worden de nerven en stengels verwijderd en wordt alleen de pulp van de bladeren vermalen tot een fijn poeder met behulp van granieten molens. Deze verwerkingsmethode is al vele eeuwen onveranderd gebleven. Je kunt van matcha-thee genieten in precies dezelfde vorm als toen de Japanse keizers en samoerai ervan genoten.

 Wanneer je matcha thee drinkt, drink je het theeblad dat tot een fijn poeder is vermalen.

 

Je kunt koffie en matcha-thee combineren, maar voorzichtig

Dit artikel is natuurlijk niet bedoeld om koffieliefhebbers hun favoriete drankje te ontraden of zelfs te verbieden. Als je van de geur en de smaak van koffie houdt, of als je van de snelle en hoge concentratie cafeïne houdt, hoef je het niet op te geven. Als je je drankenmenu wilt verrijken met matcha thee, raden we je aan om deze twee dranken zorgvuldig te combineren. Een kopje geurige koffie in de ochtend en goede matcha thee na de lunch is bijvoorbeeld ideaal, of andersom. Koffie en matcha bevatten elk een ander soort cafeïne (vrij of gebonden) en hun gecombineerde effect is mogelijk niet goed voor je lichaam.

 

 

De bereiding van matcha-thee is snel en eenvoudig

Je hoeft alleen maar water toe te voegen, een paar seconden te schudden in een shaker of andere afsluitbare fles en klaar is kees. Als de drank op smaak wordt gebracht met vers vruchtensap of honing, heb je een vitaminebom vol natuurlijke antioxidanten. Fijngemalen matcha thee kan duizenden vormen aannemen. Koude matcha thee is verfrissend in de zomer en verwarmend in de winter.

 

Zoek naar de echte, Japanse matcha-thee van hoge kwaliteit! Neem geen genoegen met een vervanger!

Als je op zoek bent naar een originele matcha-thee van hoge kwaliteit die zowel een uitstekende smaakervaring als uitzonderlijke en bewezen effecten op het lichaam biedt, dan wil je waarschijnlijk geen genoegen nemen met de aangeboden substituten en namaakproducten van mindere kwaliteit.   Als je wilt weten hoe je echte matcha-thee van een vervanger kunt onderscheiden, lees het artikel.